Hollywoodi fürdőszobák
Tim Cook

TimCook 10

Trend, amiről nem szabad lemaradni

Az olasz lakberendezési design és csempeipar a természetes kőhatású kerámialapok gyártására és forgalmazására állt rá. 2022 őszén, Bolognában szinte az összes kiállítói standon a márvány, travertin és mészkő hatású csempék voltak előtérben.

IMG 9283
IMG 9523

Ez nem véletlen hiszen, ha megnézzük a luxusingatlanok belső tereit, vagy egy-két amerikai filmcsillag lakását, akkor egyértelműen látszik, hogy a természetes kő dominál. Ennek tökéletes utánzására a gyártók óriási összegeket áldoztak az elmúlt években. Jóllehet, a csempegyárak nem csak természetes kövek utánzásában verhetetlenek, de ma már a selyem, bőr, textil, fém
vagy éppen fa hatású csempék is tökéletesen utánozzák az eredeti anyagok színét és struktúráját.

Na de jöjjön a fürdőszoba...

A képen látható fürdőszoba Tim Cooknak, az Apple CEO-jának a La Quintai lakásában található. Itt is egyértelműen visszaköszönnek a természetes kövek és kőhatású burkolatok. Ha megnézzük a zuhanyzó külső falát, akkor a travertin, a padlón pedig a márványhatás tűnik fel. De a természetes kőhatás a mosdó pulton, illetve a térelválasztó falon is megjelenik. Az egész enteriőr egy csónak alakú szabadon álló káddal és illetve finom, letisztult kiegészítőkkel van felöltöztetve.

Kíváncsiak voltunk, hogy milyen kerámialapokkal, illetve szaniterekkel tudunk hasonló hatású fürdőszobát alkotni. Természetesen – mivel a képen látható fürdőszoba pontos méretei ismeretlenek – terveink eltérnek az eredeti méreteitől, de körüljártunk egy kisebb, illetve egy nagyobb megoldást is:

TimCook 10

Első, egyszerűbb terv:

Az első terven egy 10 m2-es fürdőszoba látható: 4 méter hosszú és 2,5 méter széles. Magassága pedig 2,6 méter. Azért ezt a méretet választottuk, mert úgy ítéltük meg, hogy annak érdekében, hogy Tim Cook pazar fürdőszobájának hatását elérhessük, ez az a minimális tér, ami szükséges.

untitled

A padlóra és a kád oldalára az olasz Unicom Starker Marwari Moon 30×60-as lapját választottuk, mivel beige színével és márványos erezetével képes visszaadni az eredeti fürdőszobán látható hatást.

unicom starker marwari moon 30x60 1

A tér szűke miatt – a helykihasználási szempontokat előtérbe helyezve – ebbe az enteriőrbe nem került szabadon álló kád, hanem egy holland gyártó, a RIHO Rethink Space 160×75-ös, asszimetrikus kádja kapott helyet. Mivel épített zuhanyzóban gondolkodtunk, ezért zuhanytálca nem, csak egy Hüppe zuhanyajtó került beépítésre.

riho rethink 160 as kád
huppe

A zuhanyzó oldalfalalát – az eredeti fürdőszobához hasonlóan – szerettük volna travertinbe felöltöztetni, éppen ezért az olasz prémium gyártó, a LaFabbrica AVA sorozatának a Travertino Classic lapját választottuk. Ebből több méret is létezik, de egy igazán elegáns enteriőrbe mindenképpen a nagy lapokat ajánljuk. Mi a 120×60-as méretet használtuk a tervezéshez.

travertino classico gr2 fabbrica

A válaszfal 170 cm hosszú, tehát kényelmesen elfér előtte a 160 cm hosszú kád. A válaszfalat a spanyol Prissmacer Klain Blanco 36×80-as lapjával képzeltük el, mivel ennek dinamikussága és 3D hatása jól tükrözi az eredeti képen látott hullámos felületet.

prissmacer

Az esőztető rendszert és a csaptelepeket szintén egy olasz gyártó, a Bugnatese repertoárjáról választottuk, a Simple termékcsaládból.

bugnatese simple
bugnatese zuhany
bugnatese csaptelep

Végezetül pedig a tükör egy svájci gyártó, a Laufen terméke, illetve alatta a szekrény a Jika kínálatából a Vanity Cube duplamosdós megoldása lett.

Képernyőfotó 2022 11 16 15.09.08
laufen lani tukor led vilagitassal 60x70 cm h4038521121441 3247

A fentebb felsorolt termékek piaci ára hozzávetőlegesen 2,5 millió forint.

Második, összetettebb terv:

A második terven egy 6 méter hosszú és 5 méter széles, 30 m2-es óriás fürdőszoba látható. Méreteit tekintve úgy látjuk, hogy ez már közelebb áll Tim Cook fürdőszobájához.

nagy fürdő végleges blender

A padlóra itt is egy olyan lapot kerestünk, ami élethűen utánozza a beige színű, márvány hatású eredeti lapot: ezért esett a választás az olasz luxusgyártó, a FAP Roma Pietra 80×80-as csempéjére.

generated fap roma 2015 pietra matt 75x75 fondo fLQ1 wr.jpg.800x800 q85

A zuhanyzó részt egy másik olasz prémium kategóriás gyártó, az Iris-FMG travertino lapjával öltöztettük fel a MAXFINE szériából a 150×75-ös méretből. Itt is számos méret közül lehet választani, a kisebb lapoktól kezdve egészen a 3 méter magas óriáscsempéig.

FMGtravertino

Ebbe a fürdőszobába is épített zuhanyt terveztünk, ezért nincs zuhanytálca, a képen látható üvegajtó a Hüppe terméke.

huppe

Mivel a rendelkezésre álló tér bőségesen elegendő, ezért ebbe az enteriőrbe már szabadon álló kád került, a holland RIHO gyártónak a Granada 190×90-es kádja. A szabadon álló kádhoz álló csaptelep dukál, ezt a német Hansgrohe Vivienis termékcsaládjából választottuk. 

granada riho kád szabadon álló
hansgrohe vivenis

Nem csupán a kádcsaptelep lett Hansgrohe a terven, hanem az esőztető, a zuhanyozófej és a két mosdó csaptelep is.

Képernyőfotó 2022 11 17 21.27.51
Képernyőfotó 2022 11 17 21.27.04

A középső válaszfalra szintén FAP kerámialap került, mégpedig a Dune szériából a beige szín.

dune beige fap

Végezetül pedig a fürdőszobaszekrény: a svájci laufen Il Bagno Alessi szekrénye, amelyet nem más, mint az olasz sztárdesigner, Stefano Giovannoni tervezett. A mosdószekrényen pedig a hozzátartozó mosdótál látható, kiegészítve egy világítós Laufen tükörrel.

Képernyőfotó 2022 11 16 16.19.40
laufen lani tukor led vilagitassal 60x70 cm h4038521121441 3247

A fentebb felsorolt termékek piaci ára hozzávetőlegesen 9 millió forint.

Reméljük, hogy tetszett a bejegyzés, további tartalomért kövess minket Instán, Facebookon, vagy látogass el TikTok oldalunkra.

FONTOS INFORMÁCIÓ!

Kedves Vásárlónik!

Üzletünk költözés miatt szeptember 29-étől (péntektől) zárva tart.
Várható nyitás október 9-én hétfőn, már az új helyen.
Az új bemutatóterem címe:
1036 Budapest, Bécsi út 38-44 (Buda Entertainment & Gastro)